VVS – gör det själv

Många är vi som spenderar timmar på hemnet och tittar på hus efter hus. Kanske tittar vi med lite mer allvar och finner bostäder i det område vi faktiskt skulle vilja slå oss ner, men i de flesta fall så tittar man enbart för att kunna tillfredsställa de egna fantasierna. För visst hade man väl kunnat bo i det där slottet? Det är inte så dyrt och om man bara stänger av alla rum utom ett så skall det nog gå att hålla värmen. Eller det huset? Det är visserligen fallfärdigt men med lite kärlek skall det nog kunna bli ett drömhus.

Har du tummen mitt i handen?

Oavsett vilken typ du är kommer ditt framtida hus troligtvis behöva lite kärlek. Köper du ett hus med stort renoveringsbehov kommer du självklart ha en del arbete framför dig bara för att göra det beboeligt. Köper du ett hus som nyligen renoverats kan det ändå vara så att du vill ändra till exempel badrummet så att det passar din familj bättre. Så länge du inte har tummen mitt i handen så finns det faktiskt en hel del du kan göra själv. Vad du bör ha i åtanke är att allting, framförallt VVS arbeten, måste göras rätt från början för att minska risken för ovälkomna skador. Från och med januari 2016 är det dessutom nya regler för att renovera badrummet.

Gör rätt från början

Är man osäker är det alltid bäst att vända sig till ett proffs. Är det så att du vill prova själv kan det kanske vara smart att fråga om råd och tips innan du tar itu med arbetet. När ditt projekt är färdigt, duschpanelen är monterad eller toalettstolen inkopplad, kommer du känna dig oerhört stolt över dig själv. Om du väljer att hitta materialet på Buildor kommer du upptäcka badrumsblandare, duschhörnor och mycket annat i snygga designer och till bra priser. Lite beslutsamhet och en hel massa tid senare kommer du stå där med det badrum du alltid drömt om.