Montera en toalettstol

Om du ska renovera ditt badrum kommer du förr eller senare att behöva byta ut toalettstolen. Kanske vill du bara förnya badrummet genom att byta ut en föråldrad toalettstol mot en ny. Oavsett vilket är det inte så svårt som det kan verka att montera fast en ny toalettsstol. Du kan göra dina inköp inför monteringen på Swedmart.se, där du bland annat hittar ett brett sortiment av toalettstolar.640px-Toilet_with_flush_water_tank

För att bespara dig besvär kan du välja att limma fast toalettstolen istället för att skruva fast den. Det första steget för att montera den nya stolen efter att ha tagit bort den gamla blir då att ta fram en gummimanschett, som du ska fästa runt avloppsröret i golvet. Innan du fäster den måste du dock smörja in den med silikon så att den är hal. Sedan kan du planera var toalettstolen ska placeras och markera ut det med exempelvis maskeringstejp. Om du har valt att limma fast toalettstolen är arbetet i princip klart vid det här laget: du måste bara applicera rikligt med silikon under stolen och placera den enligt markeringarna. Sedan kan du skruva i kopplingen till vattnet, sätta på toalettsitsen och börja använda din toalett.

Väljer du att skruva fast toalettstolen istället involverar monteringen några fler steg. Innan du sätter dit stolen måste du markera ut dina borrhål, och borra genom kaklet med en kakelborr. Tänk på att vara försiktig med var du borrar om du har värmeslingor i golvet. Därefter måste du byta borr för att borra djupare ner i golvet. Fyll sedan borrhållen med silikon, stoppa i plugg i hålen och fyll på med mer silikon. Därefter kan du placera toalettstolen. Om du har borrat är du dock inte klar med monteringen än, eftersom du också måste täcka skruvhålen i toaletten med silikon. Detta för att undvika att smuts och bakterier letar sig ner i hålen.

Om du tycker att det verkar komplicerat, eller inte känner dig helt säker på hur du ska göra, är det att rekommendera att anlita en VVS-montör för att göra jobbet. Då är du säker på att det utförs på ett korrekt och fackmannamässigt sätt.

 

Taggar: , , ,